This is a demo store. No orders will be fulfilled.
This is a demo store. No orders will be fulfilled.
Articolele 1-12 din 94
Interiorul în stil industrial este spațios și oarecum rece în expresie. Arată vechi, uzat. De asemenea, ascunde multe secrete și mistere, va atrage în special tinerii și excentricii – generația milenială! Vă prezentăm cele mai importante caracteristici ale sale!
Stilul industrial a venit la noi de peste Ocean, în special din Statele Unite. A fost creat în anii 1950 în timpul Marii Recesiuni, când tot mai multe fabrici industriale se închideau, lăsând în urmă hale uriașe, abandonate după operațiunile lor – care, după cum se dovedește, nu au trebuit să aștepte mult timp pentru noi chiriași.
Au devenit rapid un habitat excelent pentru boemii din New York, care căutau un loc unde să se dezvolte. Pas cu pas, au început să le adapteze pentru a trăi, până când în cele din urmă au câștigat statutul de cult! Ele au dat naștere uneia dintre cele mai populare tendințe de design interior de astăzi! Care este exact fenomenul său? Ce îl distinge? Este identic cu un loft? Să verificăm!
Stilul industrial, ca orice alt stil, se caracterizează prin elemente specifice, cu ajutorul cărora îl putem introduce în interior. Unul dintre cele mai importante este, desigur, schema de culori, pentru că de acolo începe totul.
În pasul următor, ar trebui să aruncăm o privire atentă asupra materialelor, accesoriilor, iluminatului. Plăcile industriale, care, conform designerilor, sunt o bază funcțională și estetică pentru bucătării și băi inspirate de interioarele marilor fabrici americane, merită, de asemenea, atenție.
Culori
Negru, grafit, antracit – acestea sunt cele care ne vor ajuta să creăm o atmosferă tipic industrială. Sunt binevenite și adaosuri în nuanțe de gri, roșu ruginiu sau maro închis, care vor ajuta la aducerea unei oarecare călduri în interiorul brut. Ele se vor referi direct la apartamentele decorate în clădiri abandonate, post-fabrică.
Plăci industriale
Când vine vorba de plăci industriale, modelele geometrice vor funcționa perfect aici – de exemplu, cele care seamănă cu fagurii de miere sau imită osul de hering – „plăcile ceramice” vor adăuga spațiu interiorului și îl vor face să pară optic mai mare.
Mobilier
Mobilierul ar trebui să fie divers – nu neapărat dintr-un set, realizat din materiale de înaltă calitate. Să nu ne fie frică de dulapuri uzate de timp și blaturi de oțel. Atunci când alegem tapițeria pentru o canapea sau un divan, să alegem piele sau in. Ce să evităm? În primul rând, fronturile colorate și lucioase, care nu au nimic de-a face cu stilul industrial.
Accesorii
Interiorul în stil industrial este extrem de economic în ceea ce privește accesoriile. Cu siguranță tinde spre calitate, nu cantitate – dar nu renunță complet la decorațiuni. La ce merită să acordați atenție? Lămpi metalice, cabluri, șine, ghivece care imită betonul brut, postere în rame simple. În plus, mozaicul industrial de cărămidă, care se referă direct la această estetică prin istoria sa, va juca, de asemenea, perfect acest rol. Începuturile sale datează din vremea primei linii de metrou din New York!
Iluminat
Este dificil să găsim un element mai caracteristic pentru stilul industrial decât un bec atârnat pe un cablu negru lung, care reflectă perfect fascinația pentru interioarele reci, brute ale vechilor depozite, oțelării sau fabrici de bere. Aplicele și lămpile din fontă vor fi, de asemenea, o alegere bună.
Important! Arhitecții de interior avertizează că stilul industrial nu este pentru toată lumea. Este o tendință închisă în cadre strict definite, nu lasă un câmp prea larg pentru propria interpretare. Chiar trebuie să te simți bine printre materialele brute și culorile negre și gri pentru a te decide asupra ei.
Deși la prima vedere pot părea similare, ele diferă prin nuanțe. Interioarele în stil industrial sunt de obicei create în fabrici industriale restaurate care odată speriau cu ruine. Un excelent exemplu de astfel de loc este fosta fabrică de mătase din Łódź. La rândul lor, lofturile sunt, de exemplu, clădiri moderne de apartamente care sunt populare acum! Acesta este motivul pentru care există cu siguranță mai multă libertate în amenajarea lor.
Important este că divergența spațială este doar începutul aisbergului când vine vorba de diferențe și deosebiri. Contrar a ceea ce ar putea părea, sunt destul de multe dintre ele. Începând cu culorile, prin mobilier, și terminând cu accesorii! Un climat specific, brut, merită cu siguranță numele de numitor comun!
Stilul industrial, datorită istoriei sale, se regăsește cel mai bine în spațiile post-fabrică, doar câțiva și-l pot permite – adoră cărămida, tavanele înalte și ferestrele. Restul pot doar încerca să-l recreeze – să-l introducă sub formă de mobilier și accesorii. Cel mai important, cu un efect satisfăcător! Iată o mână de inspirații!
Ce caracterizează o bucătărie industrială? Pe podea scânduri de lemn sau beton și mozaic industrial – geometric în tonuri reci – pe perete. Obiectele de zi cu zi, cum ar fi un ceas unic dezgropat în piețele de vechituri, sunt cele mai potrivite ca decorațiuni. Merită, de asemenea, să experimentăm puțin cu scaunele, scaunele de bar. Masa, pentru contrast, ar trebui să fie simplă. Când vine vorba de mobilier, se preferă corpuri simple, mate, în nuanțe de negru și gri.
Și ce zici de blatul de bucătărie? În acest sens, sunt folosite atât materiale tradiționale, cât și unele oarecum surprinzătoare. Cel mai adesea, pentru a încălzi ușor interiorul, se folosește lemnul – fag sau stejar. O soluție cu siguranță mai unică este marmura închisă la culoare.
Cum arată o baie industrială emblematică? Lemn, metal – acest duo armonios ne va ajuta să creăm interiorul visurilor! Sunt extrem de dorite și descoperirile metalice cu o istorie – o mașină de cusut Singer va funcționa perfect în acest rol. Cum poate fi folosită? Cea mai evidentă și, în același timp, extrem de eficientă idee este de a o transforma într-o consolă de lavoar. Un blat în culoare antracit poate fi montat pe bază sau poate fi folosit lemnul clasic, de ex. mahon sau nuc.
De ceva timp încoace, mozaicul industrial a domnit și în amenajarea sa. Ușor de curățat, durabil și eficient. Apare sub forma unor bețe subtile, dar decorative pe pereți – plăci mate negre Stick sau ca o suprafață uniformă pe podea – hexagoane mari antiderapante de antracit.
Stilul industrial se mută din ce în ce mai îndrăzneț din clădirile spațioase, înalte, în apartamente mici. Are o putere magnetică de atracție – este asociat cu libertatea, expresia nestăvilită! Ce nu poate lipsi din el? Negru și gri, un perete căptușit cu cărămidă sau mozaic care o imită, lămpi metalice, cabluri expuse, mobilier simplu și funcțional! Doar atât sau cât de mult este suficient pentru a recrea acest climat de designer – direct din sud-estul Manhattanului în propriii patru pereți!
Obțineți acces exclusiv! inspirație, tendințe,
produse noi, oferte exclusive
și multe altele direct pe e-mailul tău!