This is a demo store. No orders will be fulfilled.

FAQ - Najczęściej Zadawane PytaniaFAQ - Întrebări Frecvente

Timpul de procesare a comenzii este de 48 de ore, din momentul în care plata este înregistrată în contul nostru bancar sau este aleasă metoda de plată ramburs.
Comenzile plasate de luni până vineri, până la ora 10:00, sunt de obicei expediate în aceeași zi lucrătoare.

Dacă deții plăci de mozaic neutilizate, le poți returna la noi în termen de 3 luni de la data achiziției. Pentru a returna plăcile neutilizate, te rugăm să ne informezi prin e-mail sau telefon.
În cazul în care dorești să returnezi întreaga comandă, ai la dispoziție 14 zile.

Poți cumpăra mozaicurile noastre din magazinele fizice ale distribuitorilor noștri.
De asemenea, le poți achiziționa și din magazinul nostru online cu livrare direct la domiciliu.

Dacă comanda ta este ambalată în pachete individuale (curier UPS), obligația curierului este să livreze coletul până la ușa apartamentului tău.
În cazul unui transport pe palet (curier Raben), paletul cu plăci va fi livrat și lăsat în fața clădirii specificate la adresa de livrare.

Facturile sunt trimise prin e-mail, la adresa furnizată la momentul plasării comenzii. Factura este trimisă în câteva zile de la data primirii coletului de la curier.

Dacă nu poți găsi factura în e-mailul tău, te rugăm să verifici și folderul SPAM.

Pentru mozaicurile noastre recomandăm:

  • adeziv bioflex, de culoare albă, marca Kerakoll,
  • adeziv geluos înalt elastic geoflex, de culoare albă, marca Atlas.

Mozaica poate fi tăiată cu succes folosind:

  • polizor unghiular cu disc diamantat pentru tăierea gresiei
  • mașină de tăiat gresie
  • metoda cu apă tip Water Jet

Amintește-ți că mozaica noastră se taie foarte bine (ca orice gresie). Pentru tăiere, este întotdeauna necesar să folosești unelte bune și ascuțite, precum și o mână experimentată de specialist.

 

Pentru mozaicurile noastre recomandăm chiturile producătorilor:

  • Kerakoll – disponibile pentru achiziție pe site-ul nostru
  • Atlas
  • Ceresit
  • WIM

Având în vedere că la mozaic se folosește o cantitate mare de chit, impactul său asupra rezultatului final este mult mai semnificativ decât în cazul plăcilor tradiționale.
Culoarea chitului este o alegere foarte personală, în funcție de gusturile clienților noștri.
Cel mai frecvent, culoarea chitului se alege în funcție de culoarea pereților, a mobilierului sau a accesoriilor predominante din încăpere.
O soluție sigură este utilizarea chiturilor în nuanțe de gri.
Recomandăm cu tărie evitarea utilizării chiturilor albe pentru finisarea mozaicului. Chiturile albe, în special cele epoxidice, se pot decolora și îngălbeni în timp.

Culoarea chitului care funcționează excelent în majoritatea interiorurilor este: Color 03 Gri Perlat – Kerakoll, Manhattan – WIM.

Poți curăța mozaicul nostru cu succes folosind soluții de curățare casnice care nu afectează suprafața smalțului. Adesea, doar apa caldă și un prosop/ștergător sunt suficiente, iar un detergent de curățat feronerie, cum ar fi Clin, se descurcă foarte bine. Poți achiziționa și detergenți speciali pentru curățarea mozaicului smălțuit.
Amintește-ți să urmezi întotdeauna instrucțiunile de utilizare, care se găsesc de obicei pe ambalajul produsului de curățat.

 

Recomandăm impregnarea plăcilor cu efect crackle. Cel mai bun produs pentru impregnare este un protector pentru plăcile polizate !MPACT, care poate fi găsit în magazinele de bricolaj. Acesta are proprietăți speciale de protecție. După aplicarea pe suprafața plăcilor, formează o barieră invizibilă care protejează împotriva pătrunderii umidității, grăsimii, depunerilor de piatră și altor murdării.

În cazul altor mozaicuri ceramice, nu este necesar să se aplice impregnare.

Da, trebuie să ții cont că sunt necesare unelte ascuțite și un specialist experimentat care să fi avut anterior experiență în tăierea mozaicului ceramic. Cea mai bună metodă pentru tăierea sub un unghi este metoda cu apă (water jet).

Da, mozaica este ideală pentru a fi utilizată în zona dușului, mulți dintre clienții noștri aleg să își acopere această zonă cu plăci. Trebuie însă să acorzi atenție dacă mozaicul achiziționat are caracteristici anti-derapante. Plăcile anti-derapante au o structură diferită față de plăcile lucioase sau mate. Acestea au o suprafață mai aspră, ceea ce le face mai greu de întreținut curățenia. Plăcile fără proprietăți anti-derapante pot fi utilizate și în cabinele de duș de tip walk-in, deoarece micile plăci sunt tăiate frecvent cu rosturi, ceea ce protejează piciorul împotriva alunecării.

În România, există fluctuații mari de temperatură pe parcursul anului, de aceea nu recomandăm instalarea mozaicului în exterior. Desigur, poți să o pui pe propria răspundere, dar nu putem garanta că cantitatea mare de adeziv și chit care se va afla sub mozaic nu se va crăpa în timp. Mozaicul în sine este rezistent la îngheț și foc, ceea ce înseamnă că nu se va crăpa din cauza temperaturilor.

Pentru curățarea chitului murdar, soluțiile casnice precum: amestecul cu amoniac sau soluția cu bicarbonat de sodiu sunt excelente, deoarece albesc rosturile dintre plăci.
De asemenea, poți achiziționa produse de curățat chit, care sunt disponibile pe piață. Înainte de a le utiliza, asigură-te că sunt potrivite pentru plăcile smălțuite.

Informații importante pentru montarea mozaicului.

  1. Mozaicile sunt montate pe o plasă care poate fi tăiată ușor. Cel mai bine este să alegi dimensiunea mozaicului astfel încât să nu fie necesar să tai elementele individuale ale mozaicului. Tăierea plăcilor de mozaic necesită utilizarea echipamentelor profesionale pentru tăierea gresiei sau pietrei.

  2. Plăcile de mozaic care s-au desprins pot fi reatașate la plasă folosind un adeziv adecvat (de exemplu, adezivul magic disponibil în magazinele de papetărie).

  1. Înainte de a începe lipirea mozaicului pe suprafața finală, aranjează toate plăcile uscate, de exemplu, pe podea, pentru a te asigura că sunt orientate în aceeași direcție. Acest lucru este deosebit de important datorită tonalității modelului de mozaic achiziționat – diferențele de nuanță între plăci pot indica o montare incorectă. Dacă este necesar, rotește plăcile pentru a le alinia cu celelalte. Acest test ajută la evitarea greșelilor în timpul montajului și garantează un rezultat estetic și uniform.

  2. Mozaicul trebuie lipit folosind doar adezive albe, elastice și cu întărire rapidă, destinate montării mozaicului.

  3. Dacă există dubii cu privire la faptul că adezivul folosit ar putea decolora plăcile sau le-ar putea afecta aspectul, nu risca. Posibilele decolorări ale suprafeței acestora prin utilizarea unui adeziv nepotrivit sunt permanente și imposibil de îndepărtat sau chiar de atenuat. O suprafață de mozaic decolorată cu adeziv gri nu va reveni la aspectul inițial.

  4. Înainte de a lipi plăcile, pregătește corespunzător suprafața, astfel încât să fie curată, uniformă, stabilă și cu o umiditate de maximum 4%.

  5. În timpul montajului mozaicului cu adeziv, respectă cu strictețe instrucțiunile producătorilor acestor produse. Utilizarea incorectă a adezivilor poate deteriora mozaicul. Adezivul trebuie ales în funcție de caracteristicile suprafeței pe care va fi lipit mozaicul. În cazul mozaicului, timpul de uscare al adezivului trebuie prelungit la 5 zile.

  6. Pentru a obține efectul vizual dorit, aplică adezivul pe suprafața pe care urmează să fie lipit mozaicul cu ajutorul unei spatule netede. Grosimea stratului de adeziv trebuie să fie ajustată în funcție de tipul de mozaic, astfel încât, după montare, adezivul să nu rămână pe laturile plăcilor de mozaic.

  7. După lipirea plăcii, elimină imediat adezivul de pe suprafața și laturile mozaicului, precum și de pe unelte și mâini.



  1. Folosiți doar chituri fine, destinate mozaicurilor.

  2. Fuguirea trebuie începută doar după solidificarea completă a adezivului, nu mai devreme de minim 5 zile de la aplicarea acestuia.

  3. În cazul chitului epoxidic, peretele cu mozaicul aplicat trebuie să fie bine uscat. Așteptați minim 7 zile, iar în cazul chitului pe bază de ciment, 5 zile, pentru a permite evaporarea apei din adeziv.

  4. Când utilizați un chit colorat sau închis la culoare pe un mozaic alb sau deschis, este absolut necesar să efectuați un test pe o mică secțiune aplicată pe substrat și să așteptați 3 zile pentru a verifica dacă chitul nu decolorează smalțul.

  5. Chitul poate fi aplicat la nivelul suprafeței plăcii sau poate fi folosit pentru o alegere parțială a acesteia.

  6. La fuguire, utilizați o spatulă de cauciuc moale. Urmați instrucțiunile de aplicare și parametrii indicați pe ambalajul chitului.

  7. După aplicare, curățați suprafața cu o burete curat și apă.

  8. Înainte de a începe lucrările de fuguit, verificați dacă chiturile nu lasă pete.

  9. Mozaicul cu efect crackle (smalț crăpat) nu trebuie folosit pe pereți încălziți sau expuși la temperaturi ridicate, cum ar fi pereții încălziți cu plăci electrice, panouri cu infraroșu, lângă plite pe gaz sau pe pereții încălziți ai semineelor sau cuptoarelor.

  10. Pentru montarea mozaicurilor noastre recomandăm utilizarea adezivilor și chiturilor de la producătorii: Kerakoll, Atlas, WiM, Ceresit sau adezivi disponibili pe site-ul producătorului mozaicului Raw Decor.

  1. Este recomandat să folosiți produse de curățat care nu au proprietăți abrazive și care sunt potrivite pentru ceramică.

  2. Mozaicul trebuie curățat doar cu materiale netede, care nu zgârie. Nu permiteți ca produsele de curățat să se usuce pe suprafața mozaicului.

  3. Mozaicul ceramic nu trebuie impregnat, deoarece nu este necesar, fiind acoperit cu smalț. Mozaicurile noastre nu absorb umezeala, grăsimea sau alte substanțe naturale care pot păta mozaicul în timpul utilizării zilnice.

  4. Mozaicul ceramic cu efect crackle (crăpături sub smalț) trebuie impregnat cu un produs de protecție pentru plăci polizate !MPACT, disponibil în magazinele de bricolaj.

  1. Mozaicile sunt fabricate din materii prime naturale, astfel că grosimea și dimensiunea plăcilor pot varia (toleranța față de dimensiunile menționate în catalog, mostre și pe site-ul web este de +/- 2%. Aceasta nu constituie un motiv de reclamație.

  2. Trebuie să aveți grijă ca mozaica destinată unei camere să fie comandată din același lot. Prin urmare, la primirea coletului, în prezența curierului, verificați dacă mozaica nu s-a deteriorat în timpul transportului. În termen de 14 zile de la livrarea mozaicii, trebuie să verificați dacă au fost trimise corect culoarea, forma și cantitatea de mozaică. Înainte de montaj, asigurați-vă că lotul achiziționat are calitatea, dimensiunile și nuanța corespunzătoare. Nerespectarea acestor condiții nu constituie un motiv de reclamație.

  3. Garanția nu acoperă mozaica cu daune apărute din cauza unui montaj incorect (de exemplu, utilizarea unor adezivi inadecvate, instrumente greșite, nerespectarea timpului de uscare al adezivului și nerespectarea instrucțiunilor producătorului privind procesul de lipire și îmbinare a mozaicii), uzură naturală, daune mecanice (zgârieturi, tăieturi) sau deteriorări cauzate de lichide.

  4. Mozaica achiziționată trebuie utilizată conform destinației sale. Nu acceptăm reclamații pe baza unui montaj incorect sau după ce mozaica a fost montată.

  1. Reclamația trebuie depusă în scris la adresa vânzătorului, în termen de 14 zile de la data livrării produsului. În reclamație trebuie să se menționeze: codul produsului, cantitatea de produs defect și motivul reclamației. La reclamație trebuie atașată o copie a dovezii de achiziție și fotografii ale produsului deteriorat.

  2. Vânzătorul își rezervă dreptul de a verifica mozaica pentru a stabili fundamentul reclamației.

  3. Dacă reclamația este considerată fondată, clientul are dreptul la schimbarea mozaicii defecte cu una identică și fără defecte în partea afectată sau la reducerea prețului produsului. În cazul în care nu este posibilă livrarea unei mozaici cu parametri identici, clientului i se va restitui suma plătită pentru partea deteriorată.