This is a demo store. No orders will be fulfilled.
This is a demo store. No orders will be fulfilled.
Articolele 1-12 din 23
Articolele 1-12 din 23
După o scurtă, dar intensă fascinație cu industrialismul, ne îndreptăm din nou spre natură. Acest fenomen este vizibil mai ales în designul interior – stilul botanic este un trend de top al ultimilor ani! Și nu este vorba doar de un cactus într-un ghiveci pe birou, ci de pereți întregi de vegetație!
Revoluția verde a început la începutul anilor 70 ai secolului XX și este strâns legată de biofilie. Acest termen a fost folosit pentru prima dată de psihoanalistul american de origine evreiască, Erich Fromm. O dragoste pasională pentru viață și tot ceea ce trăiește - aceasta este probabil una dintre cele mai simple, dar și cele mai elocvente definiții! Contactul cu natura este necesar tuturor oamenilor. Dezvoltă creativitatea, expresia, inteligența și simțul estetic. Permite să ne tragem sufletul – să renunțăm la toate grijile și temerile.
Dorul de natură este vizibil nu numai în alegerile de zi cu zi – o plimbare prin parc în loc de canapea și televizor, ci și în interioare! Așa-numitul design biofilic este un trend de top în amenajarea caselor și apartamentelor moderne. Încântă prin culori, modele florale, materiale naturale!
Natura este mama tuturor lucrurilor! Ea conduce în ceea ce privește alegerea modelelor sau materialelor. Într-un interior amenajat în stil botanic nu există loc pentru culori stridente și îndrăznețe. Economia nu se referă doar la alegerea culorilor sau materialelor, ci și la achiziționarea de lucruri noi!
Calitatea contează, nu cantitatea! Ar trebui să existe atât de puține accesorii încât să poată fi expuse liber pereții acoperiți cu mozaic sau tapet floral. Panourile sau plăcile geometrice pot fi folosite pentru pardoseală. O pătură groasă care acoperă patul poate fi oricând șifonată!
Un interior în stil botanic înseamnă în primul rând culori pământii care favorizează odihna – tonuri de albastru domoale, nuanțe învăluite de verde, marouri ciocolatii, ocru, bejuri, maro! Pentru a evita haosul, merită să se opteze pentru două sau trei nuanțe de bază, care vor fi prezente nu numai pe pereți, ci și în accesorii.
Simple, ușoare, minimaliste sau dimpotrivă, cu granulație vizibilă! Mobilierul în stil botanic poate lua diverse forme, este important să rămână în contact strâns cu natura. Corespund minunat cu materialele naturale: răchită, cupru, bumbac, in sau ratan, creând modele cu adevărat unice!
Mozaicurile inspirate de tropice - Flabellum Jungle sau modele delicate, minimaliste care amintesc de natură - Lotus Marble au un caracter atemporal, nu trebuie să ne temem de ele! Dimpotrivă - să le invităm în interior cu brațele deschise!
Un element foarte important al stilului botanic este iluminatul. Lămpile echipate cu abajururi, care, pe lângă funcția lor de bază, se caracterizează prin valori decorative extraordinare, vor funcționa perfect. Este disponibilă o gamă întreagă de produse - de la modele de tavan și de masă, până la lampadare și aplice!
Un interior în stil botanic nu se poate lipsi de plante! Dacă avem suficient spațiu, ar trebui să investim în două, trei flori mai mari – un palmier, o monstera, un smochin, o dracaena. În ultimii ani, grădinile verticale și pădurile în borcan au devenit, de asemenea, extrem de populare.
Accesoriile ne îndreaptă și ele gândurile către natură – pături groase, ghivece din răchită, perdele de in. Important este că rolul lor nu se limitează doar la decorațiuni. Relaxează, facilitează relaxarea, promovează odihna eficientă. În contrast cu acestea, apare aurul, adică o propunere pentru cei mai îndrăzneți. Cu toate acestea, amintiți-vă să nu exagerați. Elementele mici vor fi cu siguranță suficiente pentru a rupe caracterul tropical al interiorului.
Stilul botanic își găsește perfect locul în interioarele spațioase cu tavane înalte și ferestre mari. Acest lucru nu înseamnă însă că nu îl putem strecura într-o garsonieră mică. Contrar a ceea ce ar părea. nu este greu de amenajat. Nu impune o mare revoluție. Uneori sunt suficiente câteva accesorii – chiar și o pernă cu modele tropicale. Multe depind de efectul pe care dorim să-l obținem – expresiv sau, dimpotrivă, calm și discret.
Bucătăria botanică pune accent pe naturalețe, lejeritate, o notă de exotism. Nu se poate lipsi de plante, și cel mai bine fără o junglă privată! Pe pervazuri, rafturi sau în locuri special alocate în acest scop punem ghivece cu ferigi, aloe. Sunt la modă și frunze mari cu siluete puternice – palmieri, spathiphyllum, strelitzia. Modelul Jungle Flabellum este o reprezentare fidelă a acestora. Va decora frumos peretele de deasupra blatului.
Mobilierul din bucătăria amenajată în stil botanic este din lemn. Adesea spun o poveste, amestecându-se cu accesorii din ratan. În ceea ce privește culorile, în prim plan apar nuanțe delicate de gri, bej moale crem, alb natural deschis.
Camera în care iubitorii stilului botanic își pot folosi din plin creativitatea este livingul. Aici domină mobilierul din lemn masiv, accesorii din materiale naturale – bambus sau ratan. În centrul atenției se află, bineînțeles, o canapea care invită la relaxare, iar lângă ea o masă cu scaune confortabile.
În crearea unei atmosfere cu adevărat botanice, sunt extrem de utile accesoriile inspirate de lumea plantelor – perdele cu imprimeuri de frunze, flori sau copaci. Modele similare domnesc pe tapete. O căptușeală cu model așezată pe un singur perete va schimba interiorul într-o clipită. Fragmentele sale pot fi introduse cu succes în rame, astfel încât să se creeze o serie de imagini.
Cum arată o baie botanică? Bazele stilului le cunoaștem deja bine. Trebuie să fie simplă, cu adaos de verdeață și materiale naturale. În ea putem găsi nu numai flori de ghiveci verzi în permanență, cum ar fi suculente, ci și mozaicuri vegetale. Spring Leaves, Autumn Leaves, Aurora Green - acestea sunt unele dintre cele mai fanteziste modele. Arată ca și cum ar fi fost furate direct din lumea naturii!
Dacă preferați compoziții minimaliste, mai discrete, alegeți plăci Metropolis în culoarea verde sticlă. Cum să le amenajăm? Există cel puțin câteva propuneri. Deasupra căzii, în duș, în spatele oglinzii, pe podea. O armătură aurie va fi un accesoriu bijutier!
Dormitorul botanic este o adevărată oază de liniște! Baza amenajării este un pat mare și confortabil - cea mai bună alegere va fi cel fără picioare. Un alt element important este tapetul vegetal. Merită să luăm în considerare așa-numitul model 3D, care va mări vizual interiorul și îi va oferi o profunzime uimitoare!
Stilul botanic este informal, cu siguranță nu este unul dintre cele mai rafinate. Este dominat de culori deschise, motive vegetale, materiale naturale. Contează confortul, libertatea, fantezia. Vă puteți permite creativitatea – esențial este însă să nu pierdeți prea mult spațiu!
Obțineți acces exclusiv! inspirație, tendințe,
produse noi, oferte exclusive
și multe altele direct pe e-mailul tău!