This is a demo store. No orders will be fulfilled.
This is a demo store. No orders will be fulfilled.
Mozaicul este o modalitate excelentă de a face aspectul apartamentului nostru mai atractiv. Cel mai adesea decorează pereții bucătăriei și băii. Trebuie subliniat faptul că plăcile de mozaic nu numai că evidențiază încăperile indicate, dar oferă și o protecție excelentă împotriva umidității.
Pentru toți cei care doresc ca mozaicul să le decoreze pereții bucătăriei sau băii: avem vești bune. În primul rând, este o decizie corectă. Mozaicul de perete este o soluție excelentă, datorită căreia ne vom putea simți minunat în casa noastră. În al doilea rând, în magazine avem o selecție imensă de plăci de mozaic. Producătorii ne oferă mozaic ceramic, de sticlă sau de piatră în diverse forme și culori. În al treilea rând, de ceva timp, montarea mozaicului nu mai este o problemă majoră și ne putem face cu succes propria compoziție unică, fără ajutorul specialiștilor.
Mozaica ceramică este cel mai frecvent utilizată în casele noastre. Grosimea sa este de obicei de 6 până la 7 mm. Se produce în mai multe moduri. Primul dintre ele constă în tăierea în elemente mai mici a unei plăci ceramice mai mari. Plăcile obținute în acest fel sunt apoi așezate pe o plasă de hârtie sau poliester. Această soluție este foarte practică, deoarece accelerează semnificativ montarea mozaicului. A doua metodă se bazează pe așa-numita iluzie optică și constă în tăierea abilă a plăci ceramice de format mai mare, astfel încât să imite mozaicul tradițional. Trebuie să fim conștienți de faptul că nu vom acoperi suprafețele cu forme rotunjite cu acest tip de plăci. A treia metodă este cea mai laborioasă. Din ce motiv? Deoarece la alegerea acestei metode, fiecare element al puzzle-ului de mozaic trebuie format în prealabil și apoi ars folosind instrumente tipice utilizate pentru producerea plăcilor tradiționale.
Nu este de mirare că mozaicul de sticlă, extrem de eficient și rezistent la orice deteriorare mecanică, se bucură de un mare succes în ultima vreme. Grosimea sa variază de obicei de la 4 mm la 8 mm. Se creează cel mai adesea prin tăierea tablelor de sticlă în elemente mici de o dimensiune specificată anterior. Fragmentele mici sunt supuse tratamentului termic sau șlefuirii, datorită cărora capătă forma dorită. Mozaicul de sticlă este perfect pentru băi și bucătării, nu numai datorită durabilității sale, ci și datorită faptului că este rezistent la substanțe chimice.
Grosimea mozaicului de piatră ajunge de obicei la 8 sau 10 mm. Poate fi produs din orice tip de piatră naturală. Cel mai adesea întâlnim mozaic fabricat din marmură și cuarț. Elementele mici se obțin atât prin tăierea pietrei, cât și prin spargerea ei.
Odată ce ne decidem asupra unui anumit tip de mozaic, trebuie să avem grijă de o așezare profesională. Munca noastră va consta în trei etape. În primul rând, va trebui să nivelăm perfect suprafața pe care vom așeza apoi mozaicul. A doua etapă constă în aplicarea unui mortar adeziv special, adaptat la tipul de suport și mozaic. Ultima etapă este chituirea. Necesită cea mai mare precizie și concentrare. Pentru ca spațiile dintre plăci să fie egale, putem folosi distanțiere în cruce. Potrivit multor specialiști, acestea sunt de neînlocuit în timpul chitului.
Obțineți acces exclusiv! inspirație, tendințe,
produse noi, oferte exclusive
și multe altele direct pe e-mailul tău!