This is a demo store. No orders will be fulfilled.
This is a demo store. No orders will be fulfilled.
Plin de lumină și lemn – așa pot fi descrise cel mai scurt interioarele în stil scandinav. Astăzi, acestea sunt asociate în principal cu alb și gri, totuși, asta nu înseamnă că le lipsesc elemente colorate. Visezi la o baie în stil scandinav? Vă spunem cum să o amenajați.
Stilul a apărut în Scandinavia, de unde provine și numele său. Nevoilor persoanelor care locuiesc în nordul Europei a fost crearea unui aranjament care luminează spațiul. Inspirația au fost lucrările lui Carl Larsson. Pictorul și arhitectul de interior suedez a trăit între anii 1853–1919. Pe acuarelele sale se pot admira casele scandinave, în care întunericul nordic practic nu există. Lucrările sunt pline de alb, totuși se văd în ele mult mai multe culori decât asociem astăzi cu stilul scandinav – printre altele albastru și verde.
Reține că stilul scandinav evoluează și se pot distinge câteva variante ale sale. Există însă cele mai importante caracteristici. În interioarele variantei de bază a stilului scandinav predomină albul și griul. Lemnul deschis la culoare nu poate lipsi. Alegerea culorilor face ca lipsa luminii naturale să nu mai fie atât de acută. În același timp, nu trebuie să vă temeți de frig – lemnul face ca aranjamentul să fie confortabil. În interioare se poate observa minimalismul. Pe primul plan se află ceea ce este funcțional.
Unul dintre pionierii stilului scandinav a fost Alvar Aalto, care a proiectat scaunul „60” în 1933. Proiectul este extrem de minimalist. Unul dintre avantajele scaunului este posibilitatea de stivuire, adică așezarea unuia peste altul. Hans Wegner este, de asemenea, un designer care a creat stilul scandinav. A proiectat, printre altele, scaunul Peacock – spătarul mobilierului a fost inspirat de coada de păun.
Creatorii stilului scandinav s-au axat pe forme minimaliste, ușoare. Au renunțat la formele masive, care ar da senzația de aglomerare a spațiului. Obiectele trebuiau să fie ergonomice, destul de ieftine de produs, dar în același timp rafinate și atractive.
Știi deja ce istorie are stilul scandinav. Baia este o încăpere în care merită în mod special să-l folosești. Tocmai acolo este atât de importantă amenajarea unui spațiu funcțional. Ce caracteristici ale stilului scandinav trebuie luate în considerare la amenajarea băii?
Începe prin a alege o cromatică care să sublinieze stilul scandinav. Baia trebuie să fie luminoasă și să dea impresia de spațioasă, chiar dacă nu impresionează prin dimensiuni. Alege dintre materialele de finisaj albe sau gri. Se vor potrivi bine plăcile de gresie pentru baie în stil scandinav. Le vei folosi atât pentru finisarea pereților, cât și a podelei.
Reține că în interioarele scandinave apar frecvent și accente negre. Renunță la suprafețele mari și întunecate, dacă încăperea este mică. Baia scandinavă cu duș îți va facilita folosirea negrului ca accent. Este suficient să te decizi asupra unei cabine cu profile negre. Într-o încăpere mai mare se va potrivi o bandă de plăci de gresie în această culoare închisă – folosește-le chiar deasupra blatului.
Baia în stil scandinav trebuie să fie funcțională, iar de acest lucru depind în mare măsură mobilierul. Acesta ar trebui să-ți ofere suficient spațiu de depozitare. Alege modele minimaliste. Un dulap din lemn sub chiuvetă va fi perfect. Materialul brut natural protejat în mod corespunzător poate fi folosit fără teamă într-o încăpere cu un grad ridicat de umiditate.
Stilul scandinav este o iubire pentru natură. Pe lângă lemn, în baie pot apărea și alte materiale naturale, de exemplu zambila de apă. Un recipient făcut din acesta va servi la depozitarea cosmeticelor.
În încăpere nu poate lipsi o oglindă. O baie mică în stil scandinav va părea mai mare datorită acesteia. Alege un model pe tot peretele sau o placă rotundă suspendată pe o curea. Dacă ai această posibilitate, renunță complet la jaluzelele de la ferestre sau lasă-le jos doar atunci când este necesar. În blocurile de locuințe, adesea nu există ferestre în baie. În acest caz, utilizarea materialelor deschise la culoare și a unei iluminări bune este și mai importantă.
Ce zici de accesorii? Are nevoie o baie de ele în general? Stilul scandinav pune accent pe funcționalitate, dar asta nu înseamnă că renunță complet la elementele decorative. În baie, cele mai bune vor fi cele practice. Recipientele din zambilă de apă îți vor servi pentru cosmetice. Datorită lor, etichetele colorate nu vor fi vizibile. Un coș de rufe împletit va îndeplini funcții practice și decorative. Așază pe blat un dozator de săpun, de exemplu un model cu model terrazzo.
Baia scandinavă cu duș este o soluție excelentă pentru o baie mică dintr-un bloc de locuințe. Un dulap deschis la culoare, din lemn, pe o bază metalică neagră, o chiuvetă de blat sub formă de vas oval și plăci ceramice Herringbone Alb Lucioasă pe peretele de deasupra chiuvetei sunt prima noastră propunere de amenajare. Adaugă o baterie de sine stătătoare, neagră, minimalistă și o oglindă rotundă într-o ramă neagră îngustă. Pe podea, folosește plăci albe pentru baie în stil scandinav – vor lumina spațiul mic.
O baie mică în stil scandinav poate fi și mai confortabilă. Folosește lemn nu numai pe mobilier, ci și pe o suprafață mai mare. Folosește o astfel de placare pe tot peretele care se află în spatele chiuvetei. Cabina de duș tip walk-in acoperă-o cu un alt material decât ceilalți pereți. Se vor potrivi perfect plăcile Hexagon Mare Gri Închis Mată. Celelalte suprafețe să fie albe. În încăpere folosește și mobilier alb cu blat din lemn.
Modul de amenajare a interioarelor din nordul Europei va fi alegerea ideală dacă încăperea este o baie deosebit de spațioasă. Stilul scandinav nu înseamnă doar gri și alb, ci și albastru. Folosește această nuanță pe o suprafață mai mare. Mini Cărămidă Albastru Lucioasă folosește-le pe cădița de baie și pe peretele de deasupra ei – este o bază excelentă pentru amenajare! Pentru podea, alege plăci albe. Optează pentru mobilier deschis la culoare cu textura vizibilă a lemnului – datorită lor, vei echilibra nuanța rece a plăcilor de perete. Pe dulap montează o chiuvetă de blat, din piatră, într-o culoare caldă.
Știi deja cu ce se remarcă stilul scandinav. Culori deschise, interioare spațioase, soluții funcționale – acestea sunt câteva dintre caracteristicile importante. Baia în stil scandinav ar trebui să fie luminoasă, confortabilă pentru locatari și primitoare. Folosește neapărat lemn și alb în ea, precum și un strop de negru. Fă ca încăperea să devină un spațiu ideal pentru relaxare.
Vei avea grijă de estetica și ușurința menținerii curățeniei încăperii dacă alegi plăcile ceramice ca material de finisare. Se vor potrivi cele albe, albastre, gri și negre – tocmai în aceste culori ar trebui să fie amenajată o baie în stil scandinav. Amenajările prezentate în acest articol te vor ajuta să amenajezi un interior la modă. Ai nevoie de mai multă inspirație? Intră pe Raw Decor, unde te așteaptă o mulțime de propuneri de amenajări interioare și plăci care vor deveni o bază excelentă pentru decorul în multe stiluri!
Obțineți acces exclusiv! inspirație, tendințe,
produse noi, oferte exclusive
și multe altele direct pe e-mailul tău!